Допомогала батькові виготовляти листівки із літерою "Z": Доньці харківського художника-постановника оголосили підозру

Слідчі заочно оголосили підозру у колабораційній діяльності 33-річній доньці колишнього художника-постановника харківського телеканалу. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.

За даними слідства, колишній художник-постановник виготовляв удома листівки із зображенням символіки окупантів — літери "Z" та російського прапора. Потім макети відправляв доньці у Москву.

Жінка, громадянка України, звернулася до Путіна та Міністерства оборони Росії та запропонувала розповсюджувати листівки батька серед російських військових та бойовиків "ЛДНР" для того, щоб "підтримати їхній бойовий дух".

"Наприкінці травня минулого року вона отримала згоду від Міністерства оборони РФ на використання на безоплатній основі вказаних листівок в рамках "информационно-разъяснительной и военно-патриотической работы с личным составом Вооруженных Сил РФ", — розповіли в прокуратурі.

Підозру жінці сформували за ч. 2 ст. 28 і ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...