Допомогли погані українські дороги: ЗС РФ стало ще складніше перекидати техніку в Херсон

Російські війська зазнають труднощів після удару ЗСУ по Антонівському мосту в районі Херсона. Тепер по ньому не можна перекидати важку техніку та вантажівки. Про це повідомляє Defense Express, передають Патріоти України.

Після серії ударів HIMARS по Антонівському мосту, російські окупанти змушені піднімати архіви в Москві, оскільки оперативно відремонтувати міст не виходить. Також не вдається знайти потрібних спеціалістів.

За словами заступника голови Херсонської облради Юрія Соболевського, пошкодження настільки серйозні, що вони звернулися до Москви, щоб знайти архіви для проведення ремонту. Отже, постачання російських військ у Херсоні залежить від двох місць — гідроелектростанції в Новій Каховці та від залізничного мосту поряд із Антонівським мостом. Залізничний міст ЗС РФ не використовують через страх, що ешелон із мостом буде знищено.

Погані дороги допомогли

Через нову Каховку також проходить залізничний міст. Але автомобільний міст значно слабший, ніж Антонівський міст. Автори наводять дані карти часів СРСР, на якій видно, що Новокаховський міст може витримати лише 19 тонн замість 60 в Антонівського мосту.

Вага танка Т-72Б3 становить 48 тонн, САУ "Мста-С" — 42 тонни. Отже, через мости не зможуть пройти танки та САУ.

Перекидати важку техніку автомобільними шляхами вже буде ускладнено. Міст у Новій Каховці не проходив реконструкції чи посилень із часів будівництва. Тому журналісти приходять до висновку, що погані українські дороги стали пасткою РФ. Аналогічне пошкодження мосту і в Новій Каховці, не через Дніпро, а через шлюз ГЕС, може унеможливити вантажне автомобільне сполучення армії РФ.

ЗС РФ доведеться робити переправу

Наголошується, що військам РФ доведеться споруджувати понтонну переправу поряд із Херсоном на ділянках Дніпра, де є ділянки на 500 метрів завширшки. Або ж організувати поромну переправу. У першому випадку пропускна здатність буде більшою, проте ударів HIMARS або 155-мм снарядів Excalibur не уникнути. Те саме може бути і з поромом. Тим більше, пором не зможе організувати стабільну пропускну здатність, яка необхідна для досить великого угруповання ЗС РФ на правому березі.

Тому в разі відступу ЗСУ можуть отримати велику кількість трофейної техніки, яку ворог не зможе забрати із собою. "Відходити — отримувати критичний для мантри "все йде за планом" удар, тримати — зазнавати величезних втрат і вкладати значні ресурси в спробах утримати територію в умовах нестачі палива та снарядів", — резюмують автори.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...