"Допомогли" свої? У Росії знайшли мертвим пропагандиста, який напередодні засвітився у Маріуполі - він заявляв про корупцію в місті

У Ростовській області РФ 6 січня знайшли мертвим журналіста Олександра Рибіна, який через багато прокремлівських видань висвітлював новини з "Л/ДНР". За тиждень до цього він засвітився у тимчасово окупованому українському місті Маріуполь, розповідаючи про корупцію "влади". Про це повідомили його колеги з онлайн-журналу "Рабкор", посилаючись на родичів і друзів. Кажуть, тіло пропагандиста виявили біля траси в районі міста Шахти, але смерть не була кримінальною, передають Патріоти України.

"Востаннє виступав в ефірі 30 грудня з Маріуполя. Під час нього говорив, що у місті після обстрілів немає новорічного настрою, а також припустив корупцію в сфері будівництва. Крім того, побажав росіянам зміну влади", – пишуть деякі росЗМІ.

Водночас Слідчий комітет РФ по Ростовській області заявив, що на тілі Рибіна, знайденому в суботу поряд із автостоянкою в Красносулинському районі, "ознак кримінальної смерті не виявлено". Там додали, що спершу проведуть судово-медичну експертизу, а далі вирішуватимуть, як кваліфікувати справу про загибель росіянина.

Відомо, що 40-річний Олександр Рибін був родом із Калінінградської області РФ, на журналіста навчався у Тверському держуніверситеті. Під час російського вторгнення в Україну, зокрема протягом 2023 року, знімав пропагандистські сюжети в "Л/ДНР", а до цього – в Ірані, Саудівській Аравії, Сирії, Туреччині, США, Ефіопії, Афганістані, Узбекистані, Таджикистані.

Його називають "етнографом, мандрівником, політичним оглядачем та журналістом-міжнародником" зі спеціалізацією в сфері Близького Сходу й Середньої Азії, який співпрацював із багатьма виданнями – рупорами Кремля.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що востаннє пропагандист Рибін виходив в ефір біля руїн розбомбленого військами РФ маріупольського Драмтеатру. Тоді він не тільки розкритикував процес "реконструкції" окупантами міста, а ще й зачепив тему гастролерів із Центральної Азії, які приїхали до Маріуполя "на заробітки". Пропагандист пообіцяв, що після прибуття в Москву підготує та опублікує детальний матеріал на тему субпідрядників, які "відновлюють" зруйноване місто з використанням праці мігрантів.

"Не склалося. З урахуванням персоналій "володарів Маріуполя від русні" та кількості вкрадених грошей, хто є бенефіціаром його раптової смерті зрозуміло (читай РосКапСтрой). Короч, доп-ся. У будь-якому випадку мінус один російський пропагандист це добре. Вдвічі, коли його прибрала сама русня. Здоров’я загиблому", – іронічно прокоментував Андрющенко.

"Ми обидва хочемо справедливої угоди щодо завершення війни": Трамп зробив заяву після зустрічі із Зеленським

п’ятниця, 27 вересень 2024, 20:16

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп після зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським відповів, чи змінив він погляд на те, як має завершитись війна Росії проти України. Відео розмови оприлюднив Fox News, пере...

"Воював на боці України": У Москві судять 72-річного американця, який прожив кілька років у Харкові з місцевою жінкою

п’ятниця, 27 вересень 2024, 20:04

В Москві розпочався суд над 72-річним громадянином США, якого звинувачують в тому, що він нібито воював на боці України як найманець. Про це у п’ятницю, 27 вересня, повідомило російське пропагандистське агенство РИА Новости, передають Патріоти України....