"Допомогу ніхто не заморожує": Піонтковський розповів, коли запрацює конвеєр зброї зі США

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський повідомив про початок постачання зброї США на фронт України. Під час марафону телеканалу "Freeдом" Піонтковський також оцінив зустріч у Брюсселі "Рамштайн-3" і прокоментував тему лендлізу, передають Патріоти України.

"Лендліз – це закон, за яким фінансуватиметься допомога, починаючи з наступного фінансового року в США – з 1 жовтня. Але це не означає, що до цього жодної допомоги не буде. Вона фінансуватиметься з інших джерел. Це питання бюрократично-фінансові, за якими статтями фінансуватиметься допомога. А допомога йде", – зазначив експерт.

Він також надав свою оцінку зустрічі у Брюсселі "Рамштайн-3". "Я б оцінив її (засідання контактної групи з питань оборони України "Рамштайн-3" у Брюсселі 15 червня – ред.) на тверду четвірку. Було оголошено про те, що перша група – 60 українських військовослужбовців – закінчили своє навчання по роботі на HIMARS і ось із цією новою грізною зброєю вирушають в Україну на фронт. І це початок конвеєра, який безперервно постачатиме Україну сучасною зброєю. Ніхто допомогу не заморожує і чекатиме до 1 жовтня не буде", – повідомив експерт.

Нагадаємо, що за її підсумками учасники домовилися про надання державі низки озброєнь для протистояння російській агресії. Зокрема, чимало зброї і техніки нададуть США.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...