"Допитувати треба гетьмана Порошенка": Зеленський емоційно відреагував на запитання, чого не дає покази у справі "вагнерівців"

Зеленський і його команда уникають розмови щодо таємної доповіді голови зовнішньої розвідки президенту, в присутності голови СБУ, Єрмака і ще однієї-двох осіб напередодні злиття Москві операції по захопленню "вагнерівців"

Президент Володимир Зеленський розповів, чому його не допитали у справі про "злиття" операції з росіянами-"вагнерівцями". Про це глава держави заявив на пресконференції у Трускавці 3 жовтня, відповідаючи на запитання журналістів телеканалу "Прямий", зазначають Патріоти України.

"Мені здається власник вашого каналу, гетьман Порошенко, казав, що він брав участь у цій операції. Мені здається, що саме його треба допитувати", — зазначив Зеленський.

Президент запевнив, що не брав участі у цій операції.

Проте Зеленський зізнався, що обговорював телефоном з Олександром Лукашенком питання "вагнерівців". Це було тоді, коли "ці люди автобусами заїхали на територію Білорусі".

"Моє обговорення питання "вагнерівців" було з Лукашенком телефоном, це правда. Коли вони заїхали автобусами на територію Білорусі, я йому сказав: там у вас бойовики, ми маємо інформацію, розповів йому якісь деталі… Він відповів, що вивчить це питання. І все", — сказав президент.

Зазначимо, що очільниця слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради у справі "вагнерівців" Мар'яна Безугла запевняла, що Зеленський телефонував Лукашенку вже після затримання бойовиків.

Сам Лукашенко заперечував, що йому телефонував президент України. В інтерв'ю CNN Лукашенко сказав, що ні Україна, ні РФ про приїзд "вагнерівців" не попереджала.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...