Дорадчий орган Євросоюзу закликає надати Україні статус кандидата

Європейський економічний і соціальний комітет, який є дорадчим органом Європейського Союзу, закликає надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Про це йдеться у резолюції, схваленій сьогодні й опублікованій на сайті комітету, передають Патріоти України.

Також Європейський економічний і соціальний комітет виступає на підтримку створення системи поступових інтеграційних кроків на основі втілення правових норм ЄС.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого президент України Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Київ заповнив і передав Єврокомісії опитувальник, що було необхідним кроком для надання статусу кандидата на членство у ЄС. Перша частина опитувальника містить політичні та економічні критерії, за якими оцінюватиметься готовність України отримати статус кандидата на членство. Друга – охоплює оцінку відповідності українського законодавства актам права ЄС.

У Європейській комісії 17 червня оголосять висновок стосовно заявки України на членство в Європейському Союзі, відповідно до якого вирішуватиметься питання про надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

"Європейський економічний і соціальний комітет закликає Європейську Раду надати Україні статус кандидата на вступ в ЄС на її засіданні 23-24 червня 2022 року. Статус кандидата має бути наданий Україні без заподіяння шкоди нинішньому процесу приєднання країн Західних Балкан", - наголошується у резолюції.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...