Дорогою в Україну: Володимир Зеленський нагородив польських волонтерів (фото)

Президент України Володимир Зеленський, повертаючись в Україну після візиту в США та Канаду, зупинився в Любліні, що в Польщі. Там він нагородив польських волонтерів, які допомагають Україні. Про це йдеться на сайті Офісу президента України, передають Патріоти України.

Серед тих, кого нагородив глава держави, — журналістка Б'янка Залевська, яка з 2014 року працювала в зоні АТО, де отримала тяжке поранення.

"Із початком повномасштабної війни РФ проти України надала значну допомогу підрозділам Збройних сил України, як волонтерка допомагала в транспортуванні тяжкохворих дітей до госпіталів Республіки Польща", — ідеться в повідомленні.

Володимир Зеленський нагородив Б'янку Залевську

Також державну нагороду отримав медик-рятувальник Даміан Дуда. Він зібрав команду медиків, які власним коштом закуповували необхідні медичні препарати й приїжджали в Україну, щоб надавати екстрену медичну допомогу й евакуювати в стабілізаційний пункт військових, поранених на лінії фронту. Зокрема, він створив фонд, із якого фінансується закупівля медикаментів для команд медиків-волонтерів в Україні.

Володимир Зеленський нагородив медика-рятувальника Даміана Дуду

Зеленський подякував польському народу і сказав, що пишається тим, що в України "є таке сильне сусідство"."Я пишаюся тим, що в України є таке сильне сусідство. Я вам хочу подякувати. Я хочу подякувати всьому польському народу, всім людям, які з перших днів відкривали свої сім'ї, свої домівки, відкривали себе й допомагали. Я вважаю, що будь-які виклики на нашому спільному шляху — це ніщо порівняно з тим, що є така міцність між нашими людьми", — наголосив глава держави.

Володимир Зеленський із Б'янкою Залевською та Даміаном Дудою

За вагомий особистий внесок у підтримання державного суверенітету, територіальної цілісності України та зміцнення українсько-польського співробітництва Указами Президента України Б'янку Залевську нагороджено орденом княгині Ольги II ступеня, а Даміана Дуду — орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...