"Досягли" дуже цікавих результатів: Міноборони РФ показало карту із втраченими територіями

Міністерство оборони Росії під час щоденного брифінгу показало карту бойових дій в Україні - з неї випливає, зокрема, що в Херсонській області російська армія за день відступила на 30 кілометрів. Про це повідомило видання "Медуза", передають Патріоти України.

Повідомляється, що таким чином станом на 4 жовтня російські війська практично повністю вийшли з Харківської області та відступили на півночі Херсонської області.

Згідно з представленою картою, у Харківській області під контролем Росії залишилася невелика територія на північний схід від селища Дворічне. Днем раніше Міноборони стверджувало, що під контролем Росії перебуває вся територія області на схід від річки Оскіл.

Із цього випливає, що з 3 по 4 жовтня ЗСУ звільнили приблизно дві третини підконтрольних Росії територій області.

Також на карті помітний відступ російських військ на півночі Херсонської області. Днем раніше лінія фронту на карті проходила в районі населених пунктів Давидів Брід, Добрянка і Золота Балка. 4 жовтня Міноборони показало, що під контролем російської армії перебуває територія приблизно до лінії між Давидовим Бродом і Дудчанами.

Таким чином, лінія фронту в регіоні змістилася на південь приблизно на 30 кілометрів.

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...