Досягнув дуже сумнівного ефекту: Жданов прокоментував заяву Путіна, що "Росія поки нічого не починала"

Фраза Путіна про те, що "Росія ще нічого не починала" була переважно для внутрішньої аудиторії. І її наслідки виявилися дуже несподіваними для самого кремля. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, у такий спосіб Путін хотів ще раз наголосити Заходу, що він на чолі ядерної держави. А-от для внутрішньої російської аудиторії це була певна перевірка. І вона не пройшла "гладенько".

Не всі росіяни готові до примусової мобілізації

Як наголосив Жданов, російська аудиторія дуже гучно відреагувала на цю заяву. А дехто навіть почав критикувати путіна. Це свідчить, що цифри про його підтримку, які малюють в росії, не дуже збігаються з дійсністю. Наприкінці березня були дані про 83%.

Люди можуть бути і не проти брутального вторгнення Росії проти України та загалом підтримувати Путіна. Але воювати вони бояться і не хочуть. Загалом Жданов вважає, що близько половини росіян підтримує війну, інша – ні. А показники можуть серйозно змінитися, якщо піде примусова мобілізація.

"Думаю, що для Кремля це було показовим. Це свідчить, якщо вони оголосять мобілізацію, то можуть розколоти навпіл суспільство. Нехай спробують мобілізувати людей, половина з яких буде за війну, а інша половина – проти", – зазначає Жданов.

Ще не факт, що ті, хто підтримує війну, візьмуть гвинтівку і підуть воювати. Вони можуть почати ставити все більше питань про готовність "другої армії світу" та чому вона "загрузла" в Україні вже 5 місяць. Тому Жданов схиляється до того, що в Кремлі не ризикнуть провести масову мобілізацію.

Джерело: 24 канал

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...