Дослухайтесь або санкції: Блінкен довів своєму візаві з Німеччини позицію США щодо "Північному потоку-2"

Блінкен повідомив Берліну позицію США щодо "Північному потоку-2"

Сполучені Штати донесли до влади Німеччини свою позицію щодо російського газопроводу "Північний потік-2". У разі продовження будівництва санкції будуть посилені. Про це сказав держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю телеканалу CNN.

"Ми просто хотіли переконатися, що в нашій позиції не було двозначності, щоб наші друзі та партнери розуміли нас", - сказав Блінкен.

Як зазначив глава Держдепартаменту, під час недавньої зустрічі з главою МЗС Німеччини Хайко Маасом в Брюсселі йому було важливо сказати, що США розглядають трубопровід як погану угоду.

"Це дає Росії більше можливостей для використання енергії в якості інструменту примусу", - сказав він.

На запитання, чи можуть США що-небудь зробити, щоб зупинити трубопровід із Росії в Німеччину, Блінкен сказав CNN: "У кінцевому підсумку це залежить від тих, хто намагається побудувати трубопровід і завершити його. Ми просто хотіли переконатися, що наша позиція і наша протидія трубопроводу були добре зрозумілі".

Блінкен нагадав про введені санкції, схвалені Конгресом. "Згідно законодавства, ми ввели санкції проти компаній, які беруть участь у будівництві трубопроводу. Ми дали ясно зрозуміти, що ми будемо продовжувати нарощувати ці заходи", - сказав держсекретар США.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...