"Дотримувався норм права": Порошенко пояснив, чому за своєї каденції не заблокував "канали Медведчука"

Петро Порошенко нагадав, що під час свого президентства заблокував російські соціальні мережі.

П’ятий президент України, а нині лідер фракції «Європейська солідарність» Петро Порошенко пояснив, чому за своєї каденції так і не зміг заблокувати канали соратника кума Путіна Тараса Козака. Про це він написав у Telegram, повідомляють Патріоти України.

Порошенко нагадав, що під час свого президентства заблокував російські соціальні мережі, а коли підступився до «каналів Медведчука» – «був нещадно розкритикований». У жовтні 2018 року партія Порошенка ініціювала постанову про обмеження роботи проросійських телеканалів.

«Єдина причина, з якої постанова не була реалізована тоді, полягає в тому, що вона наклалася на початок виборчої кампанії. Закриття каналів під час виборів створило б фундаментальну проблему з їх визнанням як чесних та прозорих. Ми відклали це на поствиборчий період. Але вибори виграв пан Зеленський», – заявив депутат.

Він зазначив, що просто під час свого президентства «дотримувався норм права, «а воно прямо забороняє санкції проти українських фізичних та юридичних осіб, крім як за причетність до фінансування тероризму. Правова чистота рішень теж має значення, хай не для українських судів, але для Європейського суду так точно».

«Тим не менше політично ми підтримуємо рішення РНБО як таке, що направлене на захист України. Ми розуміємо, що воно стало прямим наслідком американських санкцій проти представників російської п'ятої колони, які проводили свої кампанії на зазначених телеканалах», – йдеться у заяві.

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:56

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...