Дотиснути дружно Байдена і нейтралізувати Шольца: Сікорський наполягає на дозволі Україні атакувати військові аеродроми РФ західним озброєнням

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Україна отримає дозвіл від союзників на удари західною зброєю по цілях вглибині території Росії, попри нинішні дискусії. Про це польський міністр розповів в інтерв'ю RMF24, передають Патріоти України.

Сікорський зазначив, що питання використання західної техніки для атак на Росію вже неодноразово обговорювалося, зокрема, стосовно танків Leopard, техніки загалом і винищувачів F-16.

Польський міністр переконаний, що Україні слід надати можливість атакувати аеродроми та інші важливі об'єкти на території РФ.

Він також відкинув побоювання західних політиків щодо можливих наслідків, заявивши, що страх перед реакцією Володимира Путіна не повинен стримувати НАТО від прийняття рішень.

Раніше Сікорський закликав країни Європейського союзу зняти обмеження на використання Україною наданої їй далекобійної зброї.

"Сягають 40% особового складу": У ЗСУ розповіли про колосальні втрати РФ під Вовчанськом

четвер, 25 липень 2024, 18:44

З початку наступу на півночі Харківської області окупаційні війська втратили у Вовчанську більшу частину 138-ї мотострілецької бригади та "сточили" два танкові полки - 83-й та 157-й, передають Патріоти України. Як пояснив LIGA.net речник оперативно-та...

"Можливості противника не безмежні": Командувач Нацгвардії дав прогноз, коли війська Путіна стануть в оборону

четвер, 25 липень 2024, 18:00

Командувач Національної гвардії бригадний генерал Олександр Півненко вважає, що російські війська через місяць-півтора не зможуть вести активні штурми на одразу багатьох напрямках та стануть в оборону, передають Патріоти України. "Важко. Але ж наступа...