Дотиснути кума Х**ла: СБУ провела ще 20 обшуків у керівництва і членів організації Медведчука

Співробітники Служби безпеки України 30 березня провели 20 обшуків у керівництва і представників громадської організації "Український вибір" депутата від ОПЗЖ й кума президента РФ Віктора Медведчука, передають Патріоти України

У відомстві наголосили, що продовжують документувати факти протиправної діяльності вказаних осіб, зокрема проводять розслідування щодо участі представників ГО в окупації Криму. Про це інформує пресслужба СБУ на офіційному сайті.

"Слідчі дії відбувалися в понад 10 регіонах країни. Вилучену доказову базу додано до матеріалів справи. Під час досудового розслідування перевіряється їхнє сприяння проведенню в березні 2014 року незаконного референдуму і виборів в АР Крим та місті Севастополі", – йдеться в повідомленні.

У СБУ нагадали: досудовим слідством уже встановлено, що члени ГО "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір" під час окупації півострова та після неї активно підтримували й підтримують незаконно створені органи влади. Вони стали членами виборчих комісій і дільниць, брали участь у діяльності незаконного збройного формування "Самооборона Криму".

Крім цього, підкреслюється, що учасники НЗФ протиправно переслідували проукраїнськи налаштованих активістів, захоплювали адміністративні будівлі органів влади України та здійснювали охорону незаконно створених виборчих дільниць в АР Крим та у Севастополі під час проведення так званого референдуму 16 березня 2014 року.

Розслідування триває у кримінальному провадженні за ст. 366 (Службове підроблення). Вирішується також питання щодо повідомлення учасникам "Українського вибору" про підозри за ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 111 (Державна зрада) КК України.

Раніше викритим представникам ГО вже оголошено про підозри за вказаними статтями. Операція проводиться під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...