"Доведеться більше розраховувати на власні сили": Депутат дав невтішний прогноз після візиту до США

Народний депутат України від "Слуги народу" Єгор Чернєв заявив, що колеги з Конгресу США сказали йому, що американська армія може почати воювати у нових конфліктах. Про це він написав у Facebook, передають Патріоти України.

Так, за його словами, за результатами тижневого візиту до Вашингтону "з кулуарів" є дві новини: хороша і не дуже. "Хороша – допомога США у найближчому майбутньому продовжиться. Підтримка конгресменів є, а для того, щоб ще більше підвищити шанси України на отримання допомоги, демократи можуть спробувати протягнути це питання спочатку через Сенат, де їхні позиції міцніші, а вже потім передати до Конгресу. Тепер до не дуже хорошої новини. Судячи з усього, у подальшому нам доведеться все більше розраховувати на власні сили. Про це нам неформально повідомили наші колеги з Конгресу та Сенату. Серед головних причин – внутрішньополітична ситуація у США та можливість участі вже їхньої армії у нових конфліктах. Як сказали наші друзі, "може трапитися, що за озброєння ви будете конкурувати не Ізраїлем, а з американською армією", - розповів він.

Як пояснив Чернєв, може скластися така ситуація, що гроші на допомогу будуть, але самих снарядів чи гармат для Збройних сил України може не вистачати.

"Нам потрібно зібратись і працювати на перемогу ще більш наполегливо та самовіддано. За останні два роки ми вже зробили величезний ривок у розвитку вітчизняного ВПК. Налагодили виробництво мінометів, боєприпасів, ракет та величезної кількості та видів дронів. Але треба прискорюватися. Всім. Від нас знадобляться величезні зусилля для перемоги. І іншого вибору в нас немає", - резюмував депутат.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...