"Доведеться повозитися": Військовий експерт назвав найскладніший для звільнення від окупантів напрямок

Військовий експерт Роман Світан заявив, що в 2023 році українські сили проженуть росіян з південних областей і Криму. Але по Донбасу є питання - він може стати найскладнішим напрямком,передають Патріоти України.

"Американський генерал Міллі зі стовідсотковою гарантією впевнений, що в 2023 році наші війська вийдуть на азовське узбережжя. Це тягне за собою знищення російських кримського та херсонського угруповань. Але складні моменти пов'язані з декупацією Донбасу, тому що за Донбасом це 7000 кілометрів Росії. Це вже буде складно, якщо виконувати завдання фронтально", - заявив він у ефірі.

Світан вважає, що можна не фронтально вирішувати питання звільнення Донбасу. "Виходячи спочатку на Луганськ, далі на Краснодон і виходити доведеться на Таганрог. Тоді ми відсікаємо все донецьке угруповання і замикаємо оперативне оточення, треба просто достатню кількість сил і засобів, щоб ми змогли цю групу відсікти та утримувати. Утримувати доведеться і все-таки східний фланг, де 7000 кілометрів Росії.

Для того, щоб закінчити війну в цьому році, якщо цього не вийде з різних причин, то тоді доведеться з Донбасом возитися ще до наступного 2024 року. Є ймовірність того, що доведеться возитися, якщо ми не встигнемо це виконати до літа: тоді все-таки вже оборонпром росіян запуститься на максимальну потужність і вони можуть свою піхоту посадити вже на броню, і буде нам складніше виконати такого роду маневр", - додав експерт.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...