"Дають ЗСУ чітку перевагу": РФ не зможе відповісти на поставку HIMARS Україні, - експерт

Коли до ЗСУ масово почнуть надходити американські ракетні комплекси HIMARS, то армія російських окупантів практично нічого не здатна буде їм протиставити. Таку думку в коментарі "Радіо НВ"військовий експерт Кирило Михайлов з групи розслідувачів Conflict Intelligence Team, передають Патріоти України.

На його думку, у Росії зараз практично немає нічого, що хоча б віддалено завдавати адекватні удари у відповідь на обстріли з комплексів HIMARS.

"Тобто комплекси такі дають ЗСУ чітку перевагу, тому що у Росії аналогічних систем на даний момент мало. Так, поки є ракети" Іскандер", але бити ними по окремій українській батареї — це практично те ж саме, що і забивати цвяхи мікроскопом. А HIMARS зробили для такої війни - для контрбатарейної боротьби, щоб атакувати вкрай цінні ворожі цілі, щоб розпалювати хаос і вносити розлад в російські атаки. І так їх зупиняти, навіть якщо ракета і не зможе вражати цілі на відстані до 300 кілометрів. На всіх тимчасово захоплених районах і для Himars, і для аналогічної системи, M270, цілей для поразки буде багато", - говорить він.

В цілому Михайлов налаштований оптимістично і каже, що за умов достатніх поставок Західної зброї перевага точно буде у ЗСУ над окупантами.

"На довгій дистанції перевага однозначно буде в України. Тому як будуть поставлятися все більше і більше нових систем. І навіть якісь дрібні відступи аж ніяк не означатимуть якихось великих проблем для української армії. І ЗСУ будуть тримати активну оборону до того часу, поки не зможуть перейти в наступ", ‒ підсумував він.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...