Довелося відсторонити майже відразу: На керівну посаду в Міноборони призначили учасника російських ток-шоу (фото)

На керівний пост у Міністерство оборони України був призначений Руслан Ригованов – учасник пропагандистських ток-шоу на російському телебаченні, якого також підозрюють у "дерибані" національного парку "Голосіївський" у Києві. Після розголосу інформації про призначення Ригованов був відсторонений, повідомляють Патріоти України.

Так, у середу, 28 червня, Ригованова призначили тимчасово виконуючим обовʼязки директора Департаменту ресурсного забезпечення Міноборони. І вже 1 липня на сайті відомства була оприлюднена заява про його відсторонення.

У Міноборони зазначили, що відсторонення відбулося одразу після появи контраверсійної інформації про Ригованова, наразі здійснюється внутрішня перевірка щодо окремих оприлюднених фактів.

Водночас київський активіст та військовий Олег Симороз заявив, що Ригованов, за його інформацією, сприяв "дерибану" НПП "Голосіївський", обіймаючи посаду начальника відділу рекреації та заступника директора парку. Він нібито підписав низку "рекреаційних угод" з особами, "які захопили частину нацпарку та суттєво її пошкодили".

Активіст зазначив, що йдеться про "нелегальне кафе" на вул. Бударіна, власник якого – "посадовий ексміліціонер" Анатолій Миколаєць, і про мотузковий парк у 89-му кварталі Святошинського лісництва.

"І тепер цей корупціонер з проросійським запашком очолив Департамент ресурсного забезпечення Міністерства оборони України. Ригованов має бути не просто звільнений – він має бути невідкладно заарештований. Співучасть у російській пропаганді – це злочин проти українського народу за яке має наставати відповідальність", – заявив Олег Симороз.

Що відомо про Руслана Ригованова

Руслан Ригованов народився 31 липня 1974 року в Горлівці на Донеччині, зараз йому 48 років.

2019 року балотувався в президенти як безпартійний самовисуванець та у Верховну Раду 9-го скликання за 207-м округом (Чернігівська область) також як безпартійний самовисуванець.

У 2015-2017 роках був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата 8-го скликання Наталії Веселової, яка теж звинуватила його у виступах на телебаченні країни-агресорки. Через конфлікт Ригованов був звільнений. "Я вимагала від нього скласти обов'язки помічника, а він за це публічно поливав мене брудом", – розповідала Веселова.

Сам Ригованов поки що не коментував своє призначення та відсторонення.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...