Довелося виправдовуватися: Байден назвав помилкою вислів "поцілити Трампа в яблучко" і пояснив свою риторику

Президент США Джо Байден назвав помилкою своє висловлювання "настав час поцілити Трампа в яблучко" напередодні замаху на колишнього президента, уточнивши, що мав на увазі зосередитися на діях опонента, передають Патріоти України.

Ідеться про те, що Байден нещодавно заявив донорам під час приватної розмови, що "настав час поцілити Трампа в яблучко". Президент сказав, що вживання цього слова було "помилкою", але він відкинув більш серйозну критику, сказавши, що це була лише мовна фігура, і що саме Трамп є тим, хто запровадив насильницьку риторику.

"Я не казав "приціл". Я мав на увазі "в яблучко". Я мав на увазі зосередитися на ньому. Зосередитися на тому, що він робить, зосередитися на його політиці, зосередитися на кількості брехні, яку він сказав під час дебатів".

"…я не той, хто сказав, що хочу бути диктатором у перший же день, я не той, хто відмовився визнати результати виборів. Я не та людина, яка сказала, що не прийме результат цих виборів автоматично. Не можна любити свою країну тільки тоді, коли ти перемагаєш. Тому я зосередився на тому, що він говорить, і я маю на увазі ідею".

ДЩодо риторики, яка може ненавмисно підбурювати когось до насильства, Байден сказав, що загроза з боку його опонента є надто серйозною, щоб її ігнорувати. "Я не вдавався до такої риторики. Мій опонент вдається до такої риторики".

Раніше Байден двічі засудив замах на колишнього президента Дональда Трампа й оголосив низку заходів із розслідування нападу та зміцнення безпеки.

"Це є однією з наших найважливіших місій": Міністр внутрішньої безпеки США звернув увагу на дивний фактор у замаху на Трампа

вівторок, 16 липень 2024, 14:48

У ситуації із замахом на кандидата в президенти США Дональда Трампа в Пенсільванії помітили дивний фактор. Стрілець Томас Метью Крукс, який здійснив у бік політика низку пострілів, не мав би мати доступу до "прямої лінії видимості", передають Патріоти ...

"Це катастрофа для України": В ЄС панікують через кандидатуру Венса на посаду віцепрезидента США

вівторок, 16 липень 2024, 14:44

В Європі вже наростає занепокоєння щодо другого президентського терміну Дональда Трампа і його впливу на зовнішню політику США. Призначення сенатора від штату Огайо Джей Ді Венса до передвиборчого штабу лише посилило сумніви щодо прихильності потенційн...