"Довести провину буде складно": Федеральний прокурор Швейцарії розслідує імовірне фінансування ХАМАС з боку прихованих джерел в країні

Незадовго до нападу ХАМАСу на Ізраїль федеральна прокуратура Швейцарії порушила кримінальне провадження за фактом імовірної виплати грошей ХАМАСу з боку невідомих джерел у країні. Про це повідомляє федеральний прокурор Швейцарії Штефан Блеттлер у коментарі швейцарській радіостанції SRF, передають Патріоти України.

"У нас є кілька тижнів до вбивчої події. Напади траплялися. Але мова про те, що гроші зі Швейцарії потрапили до ХАМАСу", - сказав Блаттлер.

Федеральний прокурор відмовився говорити конкретну інформацію щодо того, проти кого ведеться розгляд, інакше це може загрожувати процесу розгляду.

SRF повідомляє, що на відміну від ЄС, ХАМАС у Швейцарії не заборонено, тому, щоб проводити розгляд і висувати обвинувачення, Федеральна прокуратура Швейцарії має юридично класифікувати ХАМАС як терористичне угрупування.

Натомість Блаттлер впевнений, що довести провину тих, хто імовірно фінансував ХАМАС можливо, але процес буде складним. За його словами, Федеральна рада хоче запровадити таку заборону, але невідомо, як і коли вона її здійснить. Прокурор додає, що якщо ХАМАС буде забороненою терористичною організацією, тоді довести провину фігурантів розслідування буде легко.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...