Довезти до лікарні не встигли: Під обстрілом військ РФ загинув капелан із Слов’янська - у 2014-му катували і вбили його братів

На Донеччині 4 лютого під російським обстрілом отримав смертельні поранення волонтер та капелан зі Слов'янська Ярослав Павенко. Довезти пораненого священнослужителя до лікарні не встигли, передають Патріоти України

У червні 2014 року двох братів Ярослава затримали терористи "ДНР", згодом їх знайшли вбитими, тепер "русскій мір" відібрав у батьків третього сина. Про загибель капелана Павенка повідомив заступник генерального секретаря Українського Біблійного Товариства Анатолій Райчинець.

"Дорогі друзі. Сьогодні в нашій команді капеланів, волонтерів "Східний Ангел" велика втрата. Виконуючи служіння на захисті нашої батьківщини, під обстрілами загинув наш дорогий співслужитель, побратим Ярослав Павенко. Надійний, щирий, жертовний, посвячений служінню людям і Богу! Склав свою зброю Воїна Христового, самовідданого служителя на полі Господньому і пішов на зустріч Тому, Кого любив понад усе і вірно служив до останнього подиху", – написав Райчинець

Місцеві видання повідомляють, що під час обстрілу на Донеччині, під який Ярослав Павенко потрапив з командою капеланів, він отримав смертельні поранення. Вдома на Ярослава Павенка чекали кохана дружина та маленька донька. А ще – батько, у якого Росія відібрала вже третього сина.

Ще на початку війни Росії проти України, у 2014 році, російські терористи вбили двох братів Ярослава Павенка. 8 червня бойовики з угруповання "Російська православна армія" викрали чотирьох українців, які належали до "Української Церкви Християн Віри Євангельської" прямо з храму у Слов'янську Серед викрадених - двоє синів старшого пастора церкви Олександра Павенка, Рувим і Альберт. Самого Олександра Павенка на той момент у храмі не було.

Терористи звинуватили викрадених у "злочині проти ДНР", який полягав у підтримці України та української армії. Свідки розповідали, що затриманих вірян довго допитували, катували та імітували "розстріли" - однак жоден з них не втратив гідності.

Зрештою вірян-п'ятдесятників серед ночі посадили в автомобіль і звеліли їхати у напрямку гори Карачун. По дорозі авто розстріляли. Артем та Рувим намагалися вибратися з авто охопленої вогнем машини, в якій заклинило двері. Братів добили з вогнепальної зброї з близької відстані: Альберта - 8-ма пострілами у спину, Рувима - 6-ма в обличчя.

Після звільнення Слов'янська у місті виявили братську могилу, де окрім братів Павенків та чоловіків, які загинули разом з нии, було знайдено ще 10 тіл мирних жителів міста. На тілах усіх було виявлено сліди катувань. Декого вдалося ідентифікувати лише після ДНК-експертизи.Нині ж Росія вбила третього брата - Ярослава.

"Ярослав Павенко, капелан, волонтер, людина з великим серцем... Загинув при здійсненні свого служіння. Я знав Ярослава з 2015 року, мав честь разом служити на капеланській ниві...Співчуття рідним! Дружина залишилася без чоловіка, дитина без батька, а батьки без сина, вже третього... двох рідних братів Ярослава - служителів церкви ще в 2014 році в Слов'янську розстріляли нелюди з терористичної організації "днр", - написав капелан Ігор Плохой.

"Жахливе горе, знаю родину Павенків особисто. Щирий, добрий, веселіший, чуйний і найголовніше - молодий... Я навіть не можу підібрати потрібні слова, найстрашніше в житті кожного - ховати своїх дітей, Олександру Опанасовичу це доводиться переживати це вдруге, вдруге російський світ приніс горе в сім'ю, кожну сім'ю українців, у кожне місто, у кожну область, на всю нашу землю", – додав медик ЗСУ Владислав Міллер.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...