Довго чекали: У Росії підтвердили загибель відставного генерал-майора ВПС РФ

На війні в Україні загинув генерал-майор ВПС Росії у відставці Канамат Боташев. Його смерть офіційно підтвердили у Карачаївській адміністрації, передають Патріоти України.

У пресслужбі заявили, що він «героїчно загинув, виконуючи свій військовий обов’язок». Генерал-майор Боташев є російським льотчиком найвищого рангу з тих, про чию загибель стало відомо під час війни в Україні.

Подробиці загибелі Боташева в офіційних заявах не розкривають.

Русская служба ВВС писала, що 63-річний Боташев керував штурмовиком Су-25, який українські військові збили в небі над Луганською областю 22 травня.

ЗМІ РФ повідомляють, що Боташева звільнили з армії РФ у 2012 році. Тоді генерал-майор попросив знайомого полковника покерувати літаком, доступу до якого Боташев не мав. Літак розбився, а Боташев і його приятель встигли катапультуватися. Після цього військових звільнили з армії та судили. Чому відставний генерал брав участь у війні в Україні, невідомо.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....