Довго думали? У РФ запропонували садити у в'язницю батьків дітей, які використовують VPN заради YouTube (відео)

Депутатка Державної думи від партії "Єдина Росія" Марія Бутіна запропонувала відправляти до в'язниці батьків дітей, які обходитимуть блокування YouTube за допомогою технології VPN. Таку ініціативу вона висунула в ефірі програми "Вечір із Володимиром Соловйовим" на каналі "Росія-1", передають Патріоти України.

Марія Бутіна підтримала блокування відеохостингу YouTube у Росії. На її думку, росіяни зможуть обійтися без американського сервісу, якщо читатимуть книги замість перегляду відео, при цьому батьки повинні стежити, щоб діти дотримувалися заборон і не намагалися їх обійти технічними способами.

"Якщо ми, дорослі, не в змозі обмежити своїх дітей і виховати — то нас немає", — заявила вона. — "Згодом виховаємо". У відповідь пропагандист Володимир Соловйов припустив: діти не читатимуть книги і все одно зможуть увійти на YouTube за допомогою VPN, адже в Росії немає конкурентоспроможної альтернативи. Він поцікавився, як контролювати дотримання обмежень і карати порушників: "Ти пропонуєш посадити їхніх батьків?". "Звичайно", — відповіла Марія Бутіна.

Пізніше на своєму Telegram-каналі російський депутат поскаржилася, ніби її слова "видерли з контексту полеміки". Вона звернула увагу, що закон про заборону VPN не внесений до Держдуми РФ, і подавати відповідний проєкт вона не має наміру.

"Сказане мною в ефірі необхідно розглядати виключно у контексті всієї бесіди, де йдеться про важливість уваги батьків до виховання своїх дітей та те, що споживається підростаючим поколінням в інформаційному полі", — наголосила Бутіна.

Напередодні "Росскомнадзор" повідомив агентству ТАРС, що в Росії вживають заходів щодо обмеження роботи VPN-сервісів, які порушують закони країни. Як пояснило відомство, кошти для обходу блокувань в Інтернеті визнаються загрозою згідно з новим законом РФ "Про зв'язок", і боротися з ними буде Центр моніторингу та управління мережею зв'язку загального користування. До цього ЗМІ повідомляли, що у росіян виникли проблеми із підключенням до серверів Proton VPN та NordVPN.

VPN розшифровується з англійської як Virtual Private Network – "віртуальна приватна мережа". Так називають технології, які накладають мережеві підключення поверх іншої працюючої мережі через проміжний сервер доступу. Сервіс VPN присвоює пристрою користувача унікальну IP-адресу, що дозволяє приховувати його реальне розташування і обходити локальне блокування онлайн-ресурсів.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...