Довго думав? Шойгу звинуватив у нацизмі країни ЄС через ідею заборонити видачу віз росіянам

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що ідея заборонити всім росіянам в’їзд до країн ЄС - це "прояв нацистської політики". Про це він заявив на засіданні так званого "Першого міжнародного антифашистського конгресу" в підмосковному парку "Патріот", передають Патріоти України.

"Сьогодні ми спостерігаємо ще один яскравий прояв нацистської політики, коли з високих європейських трибун активно просувається русофобська ідея заборонити всім російським громадянам в'їзд до країн Євросоюзу", - заявив Шойгу.

На цьому він не зупинився та "пройшовся" по країнам Прибалтики, які активно підтримують Україну у боротьбі з російськими загарбниками. За словами Шойгу, Литва, Латвія та Естонія нібито все частіше ігнорують "фундаментальні принципи світопорядку, правові та політичні оцінки Нюрнберзького трибуналу".

"В Естонії та Латвії стали традиційними марші легіонерів СС, військовим злочинцям встановлюються пам'ятники та обеліски. На вулицях міст Литви відкрито звучать нацистські гасла та заклики", - заявив він.

Нагадаємо, у низці країн Євросоюзу триває дискусія щодо можливості заборони на видачу віз громадянам Росії. З такою ініціативою вже виступили Естонія, Латвія, Литва та Фінляндія. Наприкінці серпня міністри закордонних справ ЄС обговорять можливі візові обмеження для громадян Росії.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...