"Довго на таких позиціях оборону не потримаєш": У ЗСУ скаржаться на погані укріплення біля Гірника

За повідомленнями від аналітичного проєкту DeepState, українські військові висловлюють невдоволення через неякісні оборонні укріплення та фортифікаційні споруди поблизу населеного пункту Гірник, що на Донеччині. Про це інформує DeepState, посилаючись на заяви бійців ЗСУ та супутникові знімки, передають Патріоти України.

Захисники зазначають, що деякі із фортифікаційних споруд не відповідають стандартам безпеки, через що їхня ефективність у стримуванні ворога суттєво знижується. Недоліки в інженерній підтримці можуть створювати загрози як для безпеки військових, так і для успіху оборонних операцій.

Укріплення ЗСУ

«Окремо можна звернути увагу на колючий дріт «єгоза» в протитанковому рову, який скоріше за все призначений боротися з піхотою, яка дуже часто бігає в них як вдома. Проаналізувавши супутникові знімки, можна побачити намагання вибудувати ІФС, навіть присутні взводно-опорні пункти. Але їх якість залишає бажати кращого і довго на таких позиціях оборону не потримаєш», – пишуть аналітики DeepState.

Феєрично: Військовий із "Джавеліна" одним влучним пострілом знищив російський танк на Донеччині (відео)

неділя, 29 вересень 2024, 14:14

Військовослужбовець 15-ї бригади Національної гвардії бригади одним влучним пострілом із ПТРК Javelin знищив російський танк на Покровському напрямку. Відео показав командувач Національної гвардії України Олександр Півненко, передають Патріоти України....

Пояснення дали дещо цинічне: Швейцарія заблокувала передачу бронежилетів для ЗСУ

неділя, 29 вересень 2024, 13:51

Рада кантонів Швейцарії, яка є верхньою палатою парламенту, відхилила пропозицію Національної ради (нижньої палати) про передачу Україні захисного обладнання, зокрема шоломів та бронежилетів. Про це повідомляють швейцарські ЗМІ, передають Патріоти Укра...