Довгий шлях визнання героїв бюрократами Міноборони: Добровольцям "Айдару" через сім років від початку війни надали статус учасників бойових дій

Через сім років участі в бойових діях на Донбасі добровольцям батальйону "Айдар" надали відповідний статус. Сьогодні посвідчення отримали 26 осіб, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайті президента.

Повідомляється, що вручення відбулося на засіданні Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників в Офісі президента. Документи отримали 26 добровольців "Айдару", які брали участь в АТО в 2014 році.

Також повідомляється, що вони протягом семи років безрезультатно зверталися в державні структури та інстанції, щоб підтвердити участь у бойових діях.

Батальйон "Айдар" було створено в травні 2014 року, був укомплектований добровольцями з членів організацій "Самооборона Майдану" і "Правого сектора". Батальйон брав активну участь у боях за північні і центральні райони Луганської області, намагався штурмувати окупований Луганськ, в липні деблокував Луганський аеропорт і обороняв його кілька тижнів.

На сьогодні переформований в окремий штурмовий батальйон "Айдар" Збройних сил України.

Нагадаємо, у квітні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на тлі стягування російських військ до кордонів України закликав ветеранів добровольчих батальйонів бути готовими на випадок вторгнення РФ.


F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...