"Довкола Путіна чимдалі чіткіше формується своєрідна "зона відчуження", - Голобуцький

"Сьогодні з'явились дві цікаві заяви - від секретаря Радбезу РФ Патрушева і від Дмітрія Мєдвєдєва. Обидві, на перший погляд, пафосно-пропагандистські. Але обидві, по суті, визнають неминучість поразки росії у війні. І той факт, що з вимогами та інтересами росії ніхто не має жодних намірів рахуватись - ні НАТО, ні ЄС, ні Україна", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Мєдвєдєв: "...Сама Украина договариваться совсем не хочет. О российском проекте мирного договора там давно предпочли забыть. Будто его и не было вовсе. Расчёт только на поток оружия и деньги от западных стран. Война до победного конца. ...Если уж и предлагать мирные инициативы, то такие, которые основаны на трезвом расчёте и отражают сложившееся положение дел. И такой документ давно передан Россией для обсуждения".

Патрушев: "Мы не гонимся за сроками [реалізації спецоперації - ОГ]. ...Все цели, поставленные президентом России, будут выполнены. ...Судьбу Украины будет определять народ, проживающий на ее территории".

Загалом помітний вододіл серед російських публічних діячів (чиновників, політиків, пропагандистів): ті, хто зараз почав шукати собі нішу в майбутніх розкладах після перемоги України - і ті, хто розуміє, що з їхнім бекграундом дорога хіба на лаву підсудних міжнародного трибуналу. Але другі все ж явно сподіваються долучитись до перших - довести, що вони нічого такого злочинного не робили, просто виконували посадові обов'язки, як могли.

Здається, довкола Путіна чимдалі чіткіше формується своєрідна "зона відчуження": ближнє коло дистанціюється, бо не має бажання розділити відповідальність. І не лише дистанціюється: цілком ймовірний тихий саботаж. Чутки, що "Путін перебрав на себе керівництво спецоперацією", підтверджують , що Путін і сам бачить наявні тенденції.
Прогнози "чим гіршою ставатиме економічна ситуація в росії - тим ймовірніша тиха заміна Путіна на когось прийнятного для зменшення санкцій" виглядають з кожним тижнем все актуальнішими".

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...