"Доводиться обмінювати на їжу": Іранський депутат проговорився про передачу ракет Росії

Іранський депутат Ахмад Бахшаєш Ардестані підтвердив, що Тегеран передав Росії балістичні ракети. Про це повідомляє Iran International, передають Патріоти України.

Член парламентського комітету з національної безпеки та зовнішньої політики Ахмад Бахшаєш Ардестані визнав військову допомогу Ірану Росії менш ніж за добу після того, як місія Ірану в ООН спростувала матеріал The Wall Street Journal про передачу Росії балістичних ракет малої дальності.

«Нам доводиться займатися бартером для задоволення наших потреб, включаючи імпорт сої та пшениці. Частина бартеру включає відправку ракет, а інша частина – відправлення військових безпілотників до Росії», – проговорився депутат в інтерв'ю Didban Iran.

На запитання, чи може відправка балістичних ракет до Росії призвести до подальших санкцій проти Ірану, чиновник відповів: «Гірше, ніж є, бути не може. Ми даємо ракети Хезболлі, ХАМАС, Хашд аш-Шаабі (шиїтське ополчення в Іраку, – ред.), то чому б не Росії?».

За словами депутата, Тегеран отримує долари за продаж зброї і обходить санкції через партнерство з Росією. Натомість Іран імпортує з Росії сою, кукурудзу та інші товари. Чиновник порівняв співпрацю Ірану з РФ із допомогою країн НАТО Україні. Водночас міноборони Ірану й досі заперечує постачання ракет Росії.

Багато людей поранено: У Херсоні російський дрон скинув вибухівку на маршрутку

неділя, 8 вересень 2024, 16:15

У неділю, 8 вересня, російський дрон у Херсоні скинув вибухівку на маршрутку, внаслідок чого є потерпілі. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передають Патріоти України. "У Дніпровському районі Херсона шестеро людей постраждали ...

За вбивство громадянки США: В Конгресі закликали притягнути Ізраїль до відповідальності

неділя, 8 вересень 2024, 15:03

Демократи в Конгресі приєдналися до Організації Об’єднаних Націй, щоб засудити вбивство громадянки США на Західному березі річки Йордан у п’ятницю. Вони закликали притягнути Ізраїль до відповідальності на тлі зростання напруженості через розширення пос...