Доводиться "відмиватись": СБУ пояснила, як Баканов став лейтенантом

Служба безпеки України пояснила, як перший заступник голови СБУ і в. о. очільника відомства Іван Баканов (у минулому керівник "Студії Квартал-95”) отримав звання лейтенанта. Про це СБУ розповіла у відповідь на інформаційний запит, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що, відповідно до ч.2 ст. 20 Закону про військову службу за контрактом осіб офіцерського складу, у СБУ приймаються громадяни України з числа військовозобов'язаних, які мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки не нижче бакалавра, що відповідає профілю службової діяльності, і не досягли граничного віку перебування на військовій службі осіб офіцерського складу.

Також повідомляється, що військове звання лейтенант присвоюється військовослужбовцям, військовозобов'язаним, які мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче спеціаліста, споріднену з профілем службової діяльності, під час атестування до офіцерського складу.

У відповіді на запит також йдеться про те, що Баканов перебував на обліку в Дзержинському районному військовому комісаріаті Дніпропетровської області й мав військове звання рядовий запасу.

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...