Довоєнне минуле вже ніхто не згадує, тільки лютий-квітень: Як живуть маріупольці під російською окупацією (відео)

Російські окупанти створили для жителів, що залишилися Маріуполі, нелюдські умови. Люди готують їжу на вогнищах, а тих, хто помер, продовжують ховати у дворах. Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, інформують Патріоти України.

Жителі Маріуполя, які ще залишилися в місті, змушені облаштовувати свій побут на вулицях - кухні та зони відпочинку. Їжу готують на вогнищах, для яких шукають дрова, а також збирають воду.

"У Маріуполі ховають людей у дворі. Окупанти кинули людей напризволяще, бо українці для них не люди. Найгірше, що люди потроху звикають. Адаптуватися. Порівнюють вже не з минулим до війни, а з лютим-квітнем. Зі своїм життям у холодних підвалах під обстрілами. Вчаться радіти новому життю при мінімальних потребах", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в місті продовжують знаходити тіла загиблих маріупольців. Так, в під'їзді багатоповерхівки знайдені тіла ще трьох осіб. Люди продовжують гинути від наслідків російських артобстрілів. Вчора (допис Андрющенка від 14 червня – ред) в під'їзді одного з будинків у Лівобережному районі були знайдені тіла трьох загиблих. Причина смерті - обвал опорної плити. Дата смерті - два/три дні тому. Люди просто жили в під'їзді, тому що в зруйнованому Маріуполі ніде жити людям.

Колись в майбутньому психологи опишуть “Маріупольский синдром”. Окремий психологічний стан, який здається неможливим в нормальному житті, додав Андрющенко.


Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...