"Доволі-таки потужні цифри": На початку війни РФ втратила свої найкращі літаки, повіривши у "легку прогулянку", - Ігнат

Найбільших втрат російська авіація зазнала на початку повномасштабної війни проти України, оскільки окупанти повірили пропаганді щодо "легкої прогулянки" в нашій країні. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", передають Патріоти України.

"Російські літаки, які були збиті в перші тижні війни, це були одні з кращих літаків. Це Су-34, Су-30, Су-35, а вертольотів скільки… Тут доволі-таки потужні цифри. Російська авіація понесла втрати саме спочатку, коли вони недооцінили нашу авіацію, коли повірили власній пропаганді, що тут вже все знищено, що прогулянка в небі буде простою для них", - сказав речник.

За його словами, якщо брати все авіаційне угруповання, то співвідношення між українською та російської авіацією було 1 до 6, не враховуючи модернізацію літаків.

"Така перевага була росіян. А якщо ви додасте ще технології, які вкладені в російські літаки, тобто модернізація Су-27 у Су-30, потім вже літак Су-34 з'явився, Су-35... То тут можна приблизно 1 до 10 рахувати, якщо брати ще технічні можливості", - зазначив Ігнат.

Запорука успіху: Зеленський назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

понеділок, 29 квітень 2024, 17:48

Наразі є три головних пункти від яких залежать потужність Сил оборони, перехоплення ініціативи над ворогом, а також розгортання наступальних дій, передають Патріоти України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на президента Володими...

Потік 500-х окупантів посилюється: У ГУР назвали кількість дезертирів з армії Росії та звідки тікають найчастіше

понеділок, 29 квітень 2024, 17:30

Станом на кінець квітня 2024 року кількість дезертирів з Південного військового округу окупаційної армії РФ досягла 18 тисяч осіб. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України в понеділок, 29 квітня. . За даними розвідки, лев...