Довибори до Ради на скандальному окрузі: Вірастюк звинуватив опонентів у фальсифікації, а "слуги" репетують про шантаж і залякування

Кандидат від "Слуги Народу" на довиборах до парламенту на 87-му окрузі в Івано-Франківській області Василь Вірастюк заявив про фальсифікації та вкидування з боку своїх опонентів. Вірастюк під час мітингу виборців, якого цитує "Слуга народу", зазначають Патріоти України

"Я і моя команда можемо сміливо заявити про те, що ми готові до чесного перерахунку голосів.

Вони (опоненти – ред.) знають, що з їхнього боку є фальсифікації і вкидування. Тому повірте, ми хочемо, щоб цей процес відбувався відкрито та чесно, не втручаючись в роботу комісії, яка повинна спокійно та оперативно перерахувати всі голоси".

Деталі: Партія заявила про розблокування роботи окружної виборчої комісії та продовження підрахунку голосів.

Зазначимо, що наразі опрацьовано 67,52% дільничних протоколів. Вірастюк лідирує – у нього 31,3% голосів, на другому місці висуванець "Свободи" Руслан Кошулинський з 28,88%.

Upd. Депутати фракції, зокрема нардеп Микола Тищенко, назвали порушення під час голосування та підрахунку голосів на 87-му окрузі.

Пряма мова Тищенка: "Ми мали небезпідставні підозри, що людей хочуть позбавити законного права вибору. Ретельно вивчили ситуацію, поговорили з представниками місцевої влади та мешканцями округу. Більшість наших підозр підтвердилася. Підкуп, шантаж, залякування, підробка бюлетенів – все це ми бачили сьогодні…

Тому ті ганебні події, що відбувалися на 87-му окрузі, сприйняли як загрозу виборчому процесу і демократії в Україні… Часи, коли десь на окрузі буде довічний депутат лише через те, що він співвласник якогось олігархічного підприємства, мають піти у минуле".

Передісторія: Кілька членів і голова виборчої комісії округу №87, що розташована у Надвірній Івано-Франківської області, залишили місце роботи, що призвело до втрати комісією кворуму і неможливості продовжити підрахунок голосів на довиборах у Верховну Раду.

ЦВК 30 березня обрала нових голову і трьох членів виборчої комісії.

Кошулинський вимагає визнати вибори недійсними, і оголосити перевибори.


Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"