Дрібна подачка Путіна не влаштувала: Африка погрожує Москві погіршенням відносин через зрив зернової угоди

Країни Африки вимагають від Росії повернутися до "зернової угоди", і погрожують Кремлю погіршенням відносин, інформують Патріоти України.

Питання поставок зернових для африканських політиків, які приїхали на саміт до Петербурга, – одне з найважливіших. Його рішення має бути пріоритетом, заявив на саміті "Росія-Африка" голова Африканського союзу Азалі Ассумані.

"Це життєво важлива для нас проблема. Призупинення зернової угоди може мати певний вплив на нашу співпрацю. Наш континент в даний час відчуває серйозний вплив цін на продовольство. Тому ми звертаємося до всіх учасників процесу з великим проханням полегшити доставку як українського, так і російського зерна в наші країни", - цитує Ассумані агентство ТАСС.

На саміті Путін заявив про готовність Росії в найближчі 3-4 місяці "безоплатно" поставити по 25-50 тисяч тонн зерна шести країнам – Буркіна-Фасо, Зімбабве, Малі, Сомалі, Центральноафриканській Республіці (ЦАР), Еритреї. Видання The Moscow Times зазначає, всі ці країни, за винятком Сомалі, не голосували в ООН за резолюції із засудженням російської агресії проти України.

Крім того, обіцяні обсяги складуть всього $40-80 млн, або 0,5-1% від сукупного російського експорту в країни Африки. Також це всього 0,3-0,6% від сукупного російського експорту пшениці в 2022-2023 сільськогосподарському році. Таким чином, обіцяна Путіним допомога Африці дійсно виглядає як дрібна подачка.

Початок переговорів з ЄС: Починайте виконувати!

п’ятниця, 28 червень 2024, 1:07

Початок переговорів про вступ до ЄС – це не подарунок для влади і не приз глядацьких симпатій. Це – визнання героїчної боротьби української Армії за підтримки Народу. Але це також – певне, остання сходинка, на яку пускають авансом. Далі – дуже складна ...

Змагання роботизованих систем: Росіяни розробили новий спосіб вистежувати українські морські дрони

п’ятниця, 28 червень 2024, 0:10

Росіяни заявляють, що безпілотні вертольоти ВТ-30Е можуть виконувати моніторингові завдання цілодобово та за будь-яких погодних умов. . Російські окупанти для розвідки та відстежування українських безекіпажних катерів-камікадзе планують використовуват...