Дрони атакували пороховий завод в Тамбовській області і нафтобазу у Брянській: Хто за цим стоїть

У ніч проти 19 січня Головне управління розвідки МОУ влаштувало чергову спецоперацію на території Росії за допомогою українських безпілотників. Дрони атакували Тамбовський пороховий завод у місті Котовськ та нафтобазу в Клинцях Брянської області. Про це повідомив співрозмовник "Української правди" в спецслужбах, передають Патріоти України.

За словами джерела видання, наслідки атаки по пороховому заводу уточнюються, а от у Клинцях є "значні пошкодження військового об'єкту". "Путін сконцентрував найбільше засобів РЕБ та ППО на українських окупованих територіях, військові об'єкти на території РФ і далі будуть відпрацьовуватись", - сказав співрозмовник.

Що відомо про атаку

У Брянській області Росії, у місті Клинці, 19 січня, після атаки безпілотника розпочалася пожежа на місцевій нафтобазі. Про це у Telegram повідомив губернатор Брянської області Олександр Богомаз.

"БПЛА було подавлено засобами РЕБ Міністерства оборони РФ. Під час знищення повітряної цілі відбулося скидання боєприпасу на території Клінцовської нафтобази", — йдеться у дописі губернатора регіону.

Він додав, що за попередньою інформацією, постраждалих немає. На разі на місці інциденту працюють пожежно-рятувальні розрахунки МНС Росії по Брянської області й Брянського пожежно-рятувального центру. До гасіння пожежі залучено 13 пожежних автоцистерн.

Нафтобаза перебуває в місті Клинці — приблизно за 180 км на захід від Брянська і неподалік українського кордону. Вона належить компанії "Брянськнафтопродукт", що входить до корпорації "Роснефть". Цю базу у травні 2023 року вже атакував БПЛА. Тоді, за даними влади регіону, боєприпас частково пошкодив бетонну основу і цистерну для оздоблення зберігання нафтопродуктів, ніхто не постраждав.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...