Дрони атакувала відразу чотири нафтопереробні заводи у Росії, - ЗМІ

За одну ніч безпілотники атакували нафтопереробні підприємства в містах Рязань, Кстово, Кіриши та Новошахтінськ

СБУ атакувала три заводи у Росії - ЗМІ

Відразу чотири російські нафтопереробні заводи зазнали атак у ніч на середу, 13 березня. Три з цих атак організувала СБУ, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на інформоване джерело.

"Сьогодні вночі СБУ атакувала дронами одразу три нафтопереробні заводи – не тільки в Рязані, а й у Кстово (Нижньогородська область) і Кіришах (Ленінградська область)", – розповів співрозмовник агентства.

За його словами, ці атаки – продовження низки спецоперацій щодо ворожих НПЗ, які раніше розпочала СБУ.

"Ми системно реалізуємо детально прораховану стратегію зі зменшення економічного потенціалу РФ. Наше завдання – позбавити ворога ресурсів і зменшити потік нафтових грошей і пального, які РФ спрямовує безпосередньо на війну, на вбивства наших громадян", – наголосило джерело.

Співрозмовник уточнив, що атаковані НПЗ входять до п'ятірки найбільших заводів у РФ.

У свою чергу Новошахтинський завод нафтопродуктів у Ростовській області РФ зазнав атаки дронів Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України. Роботу підприємства зупинено. Про це повідомила Українська правда з посиланням на джерело у розвідці в середу, 13 березня.

"Триває планова робота ГУР" – сказав співрозмовник і додав, що цей завод Росія використовує у військових цілях.

У свою чергу російські ЗМІ спочатку повідомили, що на підльоті до Новошахтинська було знищено три безпілотники.

Пізніше губернатор Ростовської області Василь Голубєв заявив, що БПЛА впали на територію Новошахтинського заводу нафтопродуктів, після чого технологічні об'єкти підприємства було зупинено. За словами російського чиновника, загиблих і поранених немає.

Окрім того, українські дрони також атакували дронами авіабазу ВПС РФ у Бутурлинівці Воронезької області та військовий аеродром у Воронежі.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...