Дрони зіграють ключову роль у війні України з Росією напередодні битви за Слов'янськ, - ВВС

У прийдешній битві за Слов'янськ (Донецька область) між ЗСУ та російськими окупантами безпілотні літальні апарати, цілком ймовірно, зіграють ключову роль. Про це йдеться в матеріалі, який зробили журналісти британської корпорації ВВС, передають Патріоти України.

Українські солдати відзначають, що безпілотники (причому навіть звичайні комерційні) відмінно справляються з виявленням позицій противника, а також можуть переносити компактні вантажі з вибухівкою.

Боєць батальйону "Дніпро-1" Дмитро Подворчанський розповів, що в поточній війні можна виділити два великих битви – артилерійське і битва технологій. Військовослужбовець веде другу, майже "невидиму" війну - він очолює спеціальний загін всього з десяти солдатів, які формують підрозділ розвідки безпілотниками.

"Дрони або безпілотні літальні апарати (БПЛА) широко використовувалися в інших війнах, але не в таких масштабах. Це ключова зброя як для Росії, так і для України. У обох сторін є більші військові безпілотники-наприклад, російський "Орлан-10" або знаменитий український "Байрактар", безпілотник турецького виробництва", – пишуть британські журналісти.

За словами українських воїнів, завдяки дронам ЗСУ вдалося знищити величезну кількість ворожої техніки, включаючи танки, артилерійські знаряддя, мінометні позиції складів боєприпасів.

Найпоширеніші дрони в цій війні - звичайні дрони, які можна купити в готовому вигляді. Їх перевага в дешевизні і малих габаритах, завдяки чому такі безпілотники складніше виявити.

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...