Друг України в протистоянні російській агресії з особливими зв'язками у Чернігові: Хто такий Тім Волз, котрого Камала Харріс обрала собі у віце-президенти

Камала Харріс обрала Тіма Волза, губернатора штату Міннесота, як свого напарника на президентських виборах у США, який у разі її перемоги обійме посаду віце-президента. Президентська гонка в США поступово виходить на фінішну пряму. Останнє опитування, проведене CBS, показало, що в національному масштабі Харріс випереджає Трампа лише на один пункт. Згідно з іншим опитуванням, опублікованим у неділю, Трамп і Харріс зрівнялися в штатах, де колишній президент мав перевагу п'ять пунктів, поки Джо Байден відмовлявся знятися з гонки.

Батько Волз

Після того, як Джо Байден зняв свою кандидатуру з виборів та публічно підтримав Камалу Харріс, до демократів знову з довірою почали належати окремі категорії виборців — наприклад, молодь до 30 років та латиноамериканські громади. Але тут же відкрилося й слабке місце Харріс — старші виборці, які активніше підтримували Байдена.

Губернатора Міннесоти, 60-річний Волз має задовольнити багатьох виборців — він загартований у політичних сутичках лідер, який 12 років пропрацював у Конгресі, перш ніж у 2018 році стати губернатором. Його проста манера мови та імідж мешканця маленького містечка на Середньому Заході можуть залучити незалежних та консервативних виборців.

Волз народився і виріс у маленькому місті в Небрасці. Незважаючи на те, що він здобув освіту в елітарному університеті з Ліги Плюща, білі жителі сільських районів країни все одно сприймають її як «свого». У нього за спиною — досвід роботи вчителем та помічником футбольного тренера, а ще він 24 роки відслужив у національній гвардії США. Колишній сенатор Хайді Хайткемп так говорила про Волза: «Це людина з життєвим досвідом, так сильно схожим на досвід багатьох американців, які живуть у сільській місцевості».

Прогресивний лівий

Волз керував Міннесота під час заворушень 2020 року, що спалахнули після смерті Джорджа Флойда в Міннеаполісі. Він направив Національну гвардію на придушення заворушень.

Волз відомий своєю підтримкою прав ЛГБТ+. Він, як і Харріс, виступає за те, щоби жінки мали необмежене право на аборт. Серед його досягнень у штаті – забезпечення безкоштовного харчування учням шкіл.

Друг України

У лютому 2024 року Міннесота під керівництвом Волза встановила особливі відносини з Чернігівською областю України.

"Міннесота продовжить підтримувати Україну, яка захищає свободу та демократію, - написав з цього приводу Волз у мережі Х. - Я відвідав посольство України, щоб встановити офіційні відносини між громадським, приватним та науковим секторами Міннесоти та Чернігівської області, зміцнивши зв'язки нашого штату з Україною" .

У квітні 2023 року Волз у віртуальному форматі зустрічався з президентом Володимиром Зеленським у рамках діалогу, організованого Національною асоціацією губернаторів. На початку повномасштабного вторгнення він підписав закон про заборону ведення бізнесу в Росії та Білорусі для штату Міннесота.

"Міннесота - гордий будинок для багатьох українських сімей, і ми продовжимо вітати та підтримувати українських біженців у нашому штаті", - говорив він після зустрічі із Зеленським

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...