"Друга армія світу" знову відзначилася: Російські окупанти намагалися відвезти додому інтернет

Російські військові не припиняють дивувати. Вони вивозять з України не лише унітази, спортивні костюми та пральні машини. Окупанти ще й буквально намагаються привезти додому інтернет з нашої країни, передають Патріоти України.

Було би смішно, якби не було настільки сумно. Російські військові не лише вдерлися на територію України. Вони ще й намагаються з нашої Батьківщини вивезти все те, чого їм так не вистачає. Інтернет, наприклад.

Буряти крадуть зі стовпів кабелі для інтернету

Так, журналіст Михайло Ткач розповів історію, яка в голові не вкладається. Нею з ним поділився чоловік, котрому вдалося вибратися з окупованого російськими військовими села на Херсонщині. Він і переповів епічний діалог з бурятом про інтернет.

  • – А що це на стовпі?, – питає здивований бурят.
  • – Інтернет, – сказав чоловік, на що окупант поліз на стовп, щоб зняти дріт.
  • – Навіщо тобі?, – питає мешканець Херсонщини.
  • – Додому інтернет відвезу, – відповів бурят.

Відірваність деяких росіян від цивілізації відверто вражає. Водночас варто розуміти, що недооцінювати ворогів не слід. Хоч низка представників країни-агресорки унітаз в очі не бачила, але є й ті, хто використовує високоточну зброю як проти українських військових, так і мирного населення. І саме з ними наші бійці ведуть титанічне протистояння.

Крадуть не лише інтернет, а й медичне обладнання

У ГУР зазначили, що російські загарбники не лише нищать медичну інфраструктуру в Україні. Вони ще й крадуть обладнання та вивозять його до Росії. Так, з інфекційного відділення Старобільська, що на Луганщині, окупанти викрали геть усе обладнання. Його, зауважимо, медичний заклад отримав завдяки програмам міжнародних донорів, а також Уряду України. Цікаво, що вивозили вони навіть апарати штучної вентиляції легенів. Ті самі, які використовували для порятунку життів пацієнтів, у яких COVID-19 викликав критичні загострення.

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...