"Друга гібридна": Офіційний Будапешт заявив, що Угорщина "дотиснула" Україну по Закарпаттю, тому і зняла вето з заяви НАТО

Схоже що на берегах Середнього Дунаю бажане видали за дійсне

Угорщина "дотиснула" Україна по Закарпаттю і зняла вето з заяви НАТО

НАТО і Україна прийняли спільну заяву, врахувавши вимоги Угорщини за законом про освіту і захисту національних меншин, котрі. Про це заявив голова МЗС Угорщини, зазначають Патріоти України.
"Держави-члени НАТО і Україна прийняли угорську пропозицію щодо спільної заяви НАТО - Україна в останній момент, після закінчення офіційного терміну. Це означає, що наша позиція в підтримку закарпатських угорців досягла результатів", - цитує угорське МЗС заяву міністра закордонних справ і торгівлі Петера Сийярто інформагентству MTI.
Провідник волі Орбана підкреслив, що у фінальній версії документа міститься заклик до України дотримуватися міжнародного права і вимоги міжнародних організацій.
"Врешті-решт вони прийняли нашу пропозицію до уваги, і, відповідно, в спільній заяві висловлюється підтримка угорській громаді, позбавленої своїх прав, і міститься заклик до України дотримуватися міжнародного права і вимоги міжнародних організацій. Це ще раз дає зрозуміти, що Україна повинна повернути права, які вона відняла у національних меншин в сферах освіти та інших сферах життя", - заявив міністр.
За словами дипломата, 150-тисячна угорська громада на Закарпатті може продовжувати розраховувати на підтримку угорського уряду. "Ми ніколи не пожертвуємо ними на вівтарі глобального політичного маневрування", - наголосив міністр.
Сийярто зазначив, що Угорщина прагне підтримувати добросусідські відносини з Україною, готова почати консультації з українською владою, за підсумками чого хоче відновити колишні добросусідські відносини.
Відзначимо, що в четвер на сайті НАТО з'явився текст відповідної заяви:.
"Успіх реформ, включаючи боротьбу з корупцією, буде мати вирішальне значення для створення основи для процвітаючої і мирної України, міцно закріпленої серед європейських демократій, прихильною загальним цінностям, повазі прав людини, меншин і верховенства закону. У зв'язку з цим союзники закликають Україну найкращим чином використовувати інструменти, наявні в розпорядженні комісії "НАТО - Україна", зокрема Щорічну національну програму, для досягнення своєї мети по впровадженню принципів і стандартів НАТО. Що стосується Закону про про освіту, прийнятого Верховною Радою у вересні 2017 року, союзники закликають Україну повністю виконати рекомендації та висновки "Венеціанської комісії". Україна прихильна тому, щоб зробити це", - сказано в документі.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...