"Друга людина після Путіна": Журналісти з'ясували, хто прилітав в Оман, коли там був "на відпочинку" Зеленський (відео)

В Офісі президента заперечують знайомство Володимира Зеленського з Миколою Патрушевим.

Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев прилітав у місто Маскат в Омані, коли там перебував президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляють Схеми: корупція в деталях, передають Патріоти України.

За інформацією журналістів, російський силовик прилетів у ніч з 7 на 8 січня тим самим чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 з бортовим номером 9H-VJN, який через добу доставив президента України з Маската до Києва.

Схеми повідомляють, що отримавши інформацію про пасажира з Москви від одного джерела, журналістам вдалося отримати її підтвердження і за допомогою іншого, не пов’язаного джерела — в базі даних про перетин кордону Росії.

Згідно з моніторингом російських новин за 8 січня, у той день Патрушев в публічному просторі був відсутній. «Довірений силовик Путіна, секретар Ради безпеки Росії летить саме до Оману і саме в той час, коли там відпочиває президент Зеленський. Летить не державним бортом, а чартером, який складно прив’язати до конкретних осіб. Саме цей чартер далі опиняється у розпорядженні президента Зеленського для термінового повернення в Київ, яке чомусь зрештою затрималось майже на добу», – мовиться в матеріалі «Схем».

В Офісі президента заперечують знайомство Зеленського з Патрушевим. «Президент України Володимир Зеленський не знайомий, ніколи не спілкувався телефоном, не зустрічався і, відповідно, не обговорював жодних питань із секретарем Ради безпеки Російської Федерації Миколою Патрушевим», — йдеться у заяві.

В Офісі Зеленського також пригрозили журналістам судовим позовом у разі «подальшого дезінформування населення і недостатньої перевірки інформації редакцією». Журналісти заявили, що в Офісі президента проігнорували питання про те, з яких причин глава держави скористався саме тим приватним літаком, яким в Оман прилетів секретар Радбезу РФ Патрушев.

У Раді безпеки Росії заявили, що ці питання може коментувати тільки прес-секретар Патрушева, проте з ним зв’язатися так і не вдалося. За словами шеф-редактора російського видання The Insider Романа Доброхотова Патрушев «як силовик, звичайно, він — друга людина після Володимира Путіна».

«А силовики, зрозуміло, в Росії відіграють ключову роль. У цій сфері він буде залишатися головним – поки взагалі Путін при владі, – пояснює Доброхотов. – Патрушев – людина, яка ніколи не виходила з найвужчого кола. І коли він йшов з посади голови ФСБ, були питання про те, що це все-таки відставка, і Рада безпеки для нього буде почесною пенсією. Але зараз зрозуміло, що це не почесна відставка – він, як і раніше, один із найвпливовіших гравців».

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...