Друга партія Bayraktar TB2 надходить в Україну: ВМС України отримали свій перший комплекс уславлених ударних безпілотників

Тепер наш флот має засіб для моніторингу надводної обстановки та наведення ракет комплексу "Нептун"

Передача відбулась сьогодні, 15 липня 2021 року

Військово-Морські Сили України отримали перший розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 від турецької оборонної компанії Baykar Defence, зазначають Патріоти України. Передачу цього комплексу ВМСУ анонсував Президент Зеленський 4 липня під час урочистостей на честь Дня ВМСУ.

Bayraktar TB2 для Військово-Морських Сил України
Комплекси Bayraktar TB2 на порядок посилять спроможності Військово-Морських Сил України у захисті південних рубежів нашої Вітчизни.

За словами заступника міністра оборони Олександра Миронюка, поставка цього комплексу відбулась із випередженням графіку. Впродовж декількох днів на аеродромі під Миколаєвом тривали прийомо-здатні випробування усіх безпілотних апаратів, що входять до складу цього комплексу – підйом на максимальну висоту, перевірка роботи корисного навантаження та пунктів управління.

Bayraktar TB2 для Військово-Морських Сил України
Bayraktar ТВ2 буде поставлений на озброєння 10 бригади Морської авіації ВМСУ, разом із БПЛА передані мобільні термінали управління та ЗІП. Особливість даного комплексу – станції управління БПЛА можуть розміщуватись не лише стаціонарно на суші чи на шасі, але й також – на будь-якому із кораблів ВМС України.

Наш флот отримав оновлену версію комплексу Bayraktar ТВ2, радіус дії котрої складає 300 кілометрів, замість 150 кілометрів як у попередніх версіях.

Bayraktar TB2 для Військово-Морських Сил України
Bayraktar ТВ2 будуть виконувати для ВМС України розвідувальні операції, видачу цілеуказівок, і також – виконувати ураження противника з повітря. Збройні Сили України мають боєприпаси для таких цілей, але також – є і додаткова кількість боєприпасів, котрі можуть використовуватись для "морських" Bayraktar ТВ2.На всі БПЛА комплексу Bayraktar ТВ2, що будуть передані Військово-Морським Силам України, прийнято рішення нанести зображення хижого морського птаха, котрий буде символом підрозділу безпілотних комплексів у складі Морської авіації ВМСУ.

До пришвидшення реалізації проекту по поставці безпілотного комплексу Bayraktar ТВ2 для Військово-Морських Сил України долучились також і народні депутати, в першу чергу - голова підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації Комітету Верховної Ради України Ігор Копитін.

За його словами, "успішне виконання контракту є черговим підтвердження того, що турецька сторона неухильно дотримується своїх зобов‘язань перед Збройними Силами України".

Bayraktar TB2 для Військово-Морських Сил України
Вперше бойові можливості Bayraktar TB2 нашим військовим морякам було презентовано у січні 2021 року. А вперше про плани передачі таких БПЛА національному флоту стало відомо в лютому 2021 році.

Тоді, як наголошував Командувач ВМС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа, ці комплекси будуть використовуватись для висвітлення надводної обстановки в Азовській і Чорноморській операційних зонах, для видачі цілевказівок для розрахункам протикорабельних комплексів "Нептун", і також – для вогневого ураження противника на морі та на суші.

Bayraktar TB2 для Військово-Морських Сил України
На початку березня 2021 року відбувся ось такий епізод: збройні сили Туреччини вперше відпрацювали ураження надводної цілі за допомогою комплексу Bayraktar TB2.

Ціль на морі була уражена за допомогою керованого боєприпасу MAM-L, безпосереднє наведення виконувалось за допомогою бортового обладнання самого Bayraktar TB2. Відстань бомбометання склала вісім кілометрів, при тому, що дальність застосування MAM-L складає 15 кілометрів.

Саме так виглядало застосування бомби MAM-L по надводній морській цілі із безпілотника Bayraktar TB2 під час навчань Blue Homeland 2021

І ця подія показала, шо наші ВМС зможуть застосовувати свої Bayraktar TB2 для ураження малих та середніх кораблів Чорноморського флоту РФ в окупованому Криму, наприклад – ракетних корветів проекту 21631 "Буян-М" або ж патрульних корветів проекту 22160, котрі мають доволі символічну ППО – ЗРК "Гибка" із дальністю стрільби всього до 5 кілометрів.

Водночас, Defense Express розповідав, що наприкінці квітня цього року застосовувати Bayraktar TB2 вчились підрозділи Морської піхоти ВМСУ.

Морпіхи вивчали тактико-технічні характеристики усіх елементів комплексу Bayraktar ТВ2,можливі варіанти бойового завантаження, порядок планування та застосування Bayraktar ТВ2, зокрема – при веденні повітряної розвідки в інтересах артилерії морської піхоти.

Використання Bayraktar TB2 дозволяє отримати точні координати морських цілей у режимі онлайн
Окрема увага була приділена особливості системи передачі даних в Bayraktar ТВ2, вимогам до місць запуску та посадки, та особливостям ведення розвідки за допомогою комплексу при цілеуказанні берегового ракетного комплексу "Нептун".
Bayraktar TB2 для Військово-Морських Сил України

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...