Буде й далі продавлювати інтереси Москви: "Друга Путіна" Орбана вп'яте переобрали главою уряду Угорщини

"Друг Путін" Віктор Орбан переобраний головою уряду Угорщини. Таке рішення в понеділок, 16 травня, прийняв парламент країни. Проросійський політик, безперервно займав пост глави уряду з 2010 року, був обраний 133 голосами проти 27, пише місцеве видання Origo, передають Патріоти України.

У своїй промові перед парламентом Орбан заявив, що прийдешнє десятиліття ознаменує собою епоху "загроз й відсутності безпеки". Він зауважив, що політика війни й санкцій призвели до енергетичної кризи, а вищі ціни на енергоносії в поєднанні з підвищенням процентних ставок в США тільки наблизять Європу до рецесії і стагнації.

Орбан також згадав війну в Україні. Він назвав "ефективними тільки на папері" антиросійські санкції Заходу. Разом з тим прем'єр підкреслив, що Угорщина не буде блокувати санкції проти РФ, поки вони не загрожують енергобезпеці країни.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...