Друге вторгнення з території Білорусі: Прогноз Генштабу ЗСУ, скільки ворогу треба ще часу на підготовку

На території Білорусі наразі перебувають вже 10 000 мобілізованих росіян

На цей час ймовірність нового вторгнення з боку Білорусі низька, але вона може зрости навесні. Про це повідомив помічник командувача Об'єднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євген Сілкін в етері телемарафону.

«Імовірність повторного вторгнення в Україну дуже низька, але повністю вона не виключається. За нашою оцінкою, до кінця цього року ворог не зможе накопичити достатньо сил та засобів для повторного наступу. А навесні така загроза може значно зрости», – заявив він.

Сілкін нагадав, що, за офіційними даними, на території Білорусі перебувають 10 тис. мобілізованих російських військовослужбовців. Також туди окупанти стягнули 170 танків, 200 бойових броньованих машин та 100 мінометів.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...