Дружно "скрутили дулю" Кремлю: Зеленський у Польщі підписав декларацію п’яти президентів

Президент Володимир Зеленський підписав у Польщі декларацію глав п’яти держав, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу глави української держави.

Декларацію підписали президенти п’яти країни – Польщі, Естонії, України, Латвії та Литви. У тексті документа йдеться про те, що лідери країн зустрілися сьогодні у Варшаві, щоб спільно відзначити 230-ту річницю прийняття Конституції 3 травня.

“Прийняття в 1791 році цього важливого акту, який регулював правову систему Речі Посполитої, мало історичне значення, оскільки це був перший на нашому континенті й другий у світі сучасний основний закон держави, який набув чинності», – йдеться в тексті.

Президенти відзначили, що “з надією дивляться в майбутнє”, згадуючи досвід і досягнення співпраці в регіоні.

Також лідери висловили впевненість у тому, що Європа повинна бути відкритою для всіх, хто поділяє думку, що вона повинна будуватися на фундаментальних цінностях і принципах. До них відносяться, зокрема, демократія, свобода, суверенітет, верховенство права, рівність і солідарність.

У документі наголошується, що глави держав з розумінням і підтримкою відносяться до прагнень всіх націй регіону, яких об’єднує історія і бажання користуватися «благами свободи і демократії».

“Вважаємо, що для всіх нас солідарність народів, особливо в умовах сучасних загроз для нашої спільної безпеки, є одним з наріжних каменів миру, стабільності, розвитку, благополуччя і стійкості», – сказано в декларації.

Президенти додали, що прихильні прагненню продовжувати діалог і співпрацю.

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...