Дружина одного з гауляйтерів Харківщини проведе роки у тюрмі

Сім'я Стрижко у повному складі підтримувала окупаційну владу. Батько був "гауляйтером" Шевченкового, мати очолила відділ в окупаційній адміністрації селища, а син Михайло розміщував білборди з кремлівською пропагандою, інформують Патріоти України.

14 Київський райсуд Харкова виніс вирок Віті Стрижко. Колишню друкарку Шевченківської селищної ради визнали винною у колабораційній діяльності та призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на строк 9 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах України строком на 14 років з конфіскацією усього належного їй на праві власності майна на користь держави, повідомив Харківський антикорупційний центр.

"За даними слідства, у травні 2022 року на вимогу російських представників Віта Стрижко зайняла "посаду керівника організаційно-інформаційного відділу" в окупаційній адміністрації в Шевченковому. "Очільниця" відділу вела документообіг, організовувала роботу з прийому документів для отримання виплат від країни-агресора. Крім того, жінка збирала дані щодо діяльності структурних підрозділів органу окупаційної влади та складала план їх дій на тиждень. Ще в судовому засіданні щодо обрання запобіжного заходу Віта Стрижко не вважала себе в чомусь винною. Сказала, що намагалась "допомагати людям". Суд відкинув її доводи, оскільки щонайменше четверо свідків підтвердили зайняття нею посади у незаконних органах влади", - повідомили в ХАЦ.

Михайло Стрижко чекає вироку в Україні, а от його батько, Андрій Стрижко, який демонтував на території селища пам’ятник учасникам АТО, зірвав герб України з місцевої адміністрації і брав участь у нарадах із головою так званої "Харківської військової цивільної адміністрації" на чолі з Віталієм Ганчевим заочно отримав вже три підозри, зокрема за колабораційну діяльність.

Зросла кількість жертв російського обстрілу бази відпочинку біля Харкова (відео)

неділя, 19 травень 2024, 18:15

До шести зросла кількість загиблих унаслідок удару російських окупантів 19 травня по базі відпочинку в Малоданилівській територіальній громаді біля Харкова. Про це поінформувала в Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. Ран...

Поперлись нагло, на авось: На Покровському напрямку ворог вирішив раптовим броньованим ударом пробити українську оборону (відео)

неділя, 19 травень 2024, 18:05

Російська окупаційна армія не припиняє атакувати на Покровському напрямку для захоплення нових територій. Ворог активно застосовує піхоту та бронетехніку. У свою чергу українські захисники завдають ворогові втрат і зривають спроби прорвати оборону, інф...