Дружина займається бізнесом: Що відомо про нового главу Миколаївської ОДА

42-річний Олександр Стадник, народився у Кіровоградській області, здобув юридичну освіту у Київському національному університеті внутрішніх справ.

Президент України Володимир Зеленський указом призначив Олександра Стадника головою Миколаївської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє прес-служба глави держави, передають Патріоти України.

"Призначити Стадника Олександра Васильовича головою Миколаївської обласної державної адміністрації", - йдеться в указі №707 / 2019 від 18 вересня.

42-річний Олександр Стадник, народився у Кіровоградській області, здобув юридичну освіту у Київському національному університеті внутрішніх справ. Згідно з офіційною біографією, він почав працювати у 90-х роках – слюсарем, заступником начальника торгового відділу, інспектором відділу охорони та начальником охорони.

З 2003 по 2008 роки Стаднік був юристом у ТОВ "Калімфо". Нині такої фірми в Україні немає, в мережі згадок про неї не лишилось. Водночас, у Києві була "Колімфо", яка займалась діяльністю кафе.

У 2011 році Стадник пішов на держслужбу. Спершу він працював ревізором-інспектором у податковій інспекції. Потім очолював столичне управлінням контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Податкової служби. Також Стадник був начальником київського управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Міндоходів, а пізніше – такого ж управління Державної фіскальної служби у Києві.

З кінця 2015 року Стадник керував Державною податковою інспекцією у Дніпровському районі Головного управління ДФС у Києві. У 2017 році він подав декларацію з позначкою "після звільнення". Судячи з декларації, останні кілька років працює у турагентстві "Dinadis Business Travel". Однак минулого року чоловік заробив у фірмі лише 15 тисяч гривень, позаминулого – 10 тисяч.

З 2011 Стадник мав статус адвоката. За два роки його свідоцтво було припинене, однак зараз чоловік декларує членство у Раді адвокатів Києва. Його дружина – Ольга Шульженко є власницею бізнесу, продає взуття та одяг в мережі. За минулий рік вона задекларувала 674 тисяч гривень доходу. При цьому 3 мільйони гривень жінці подарував батько, теж зареєстрований як підприємець-виробник взуття у Миколаєві.

Ще 824,2 тисячі гривень Шульженко отримала від продажу рухомого майна. Що саме вона продавала, у декларації не зазначено. Покупцем вказаний Андрій Сергійович Лада. Його повний тезка був помічником нардепа Сергій Скуратовського від "Радикальної партії".

Згідно з декларацією, Стадник з дружиною володіють ділянкою у Київській області, квартирою у Кіровоградській та будинком у Миколаєві. При цьому живуть вони в Києві, але власної нерухомості у столиці не мають. Стаднік декларує користування квартирою на 125 кв.м., в якій живе за згодою власника – Слободяника Василя Дмитровича.

Минулого року Стаднік купив собі автівку – Porshe Cayenne 2012 року. При цьому вона нібито коштувала лише 49 тисяч гривень. Раніше журналісти-розслідувачі зазначали, що така сума може свідчити про спробу обійти безготівковий розрахунок, адже угоди готівкою дозволені в межах саме 50 тисяч гривень. Також Стадник зберігає 450 тисяч гривень та 18 тисяч доларів готівкою. Також він голова ГО "Незалежне бюро розслідувань".

"Партнер другого сорту"? Позиція Заходу щодо Києва викликала хвилю невдоволення в Україні

четвер, 18 квітень 2024, 9:40

В Україні викликала хвилю невдоволення оперативна допомога західних країн Ізраїлю, оскільки українці вже понад два роки перебувають під масованими російськими обстрілами, передають Патріоти України. "Очевидно, що українці спостерігають різницю в підхо...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 9:35

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.04.24 орієнтовно склали: