Дружина Зеленського купила пентхаус у Криму за половину вартості, - розслідування Reuters (фото)

ЖК "Імператор"

Дружина новообраного президента України Володимира Зеленського Олена в 2013 році купила елітну квартиру в Криму за половину вартості в олігарха і екс-нардепа Олександра Буряка. Про це свідчать дані в декларації про доходи новоспеченого політика і державний реєстр нерухомого майна, пише Reuters, повідомляють Патріоти України.

Трикімнатниий пентхаус, про який йде мова, розташований у ЖК "Імператор" у Лівадії поблизу знаменитого Лівадійського палацу. Зеленська придбала його в квітні 2013 року за 163 тисячі 893 долара (1263 долара за квадратний метр).

У матеріалі наголошується, що в 2012 році, згідно з даними сайту нерухомості domik.ua, квартири в ЖК "Імператор" продавалися за ціною від 3500 до 4000 доларів за квадратний метр. На іншому сайті, indoor-estate.ru, квартири в цьому будинку в 2012 році продавалися мінімум по 2800 долара за квадратний метр.

Кримський агент із нерухомості на умовах анонімності також підтвердив агентству, що квартири, які можна порівняти з апартаментами в ЖК "Імператор", зазвичай продавалися в 2013 році за ціною від 2500 до 3000 доларів за квадратний метр, але ціна могла доходити і до 5000 доларів за метр.

З'явилася також інформація про те, що зараз пентхаус виставлений на продаж. Зеленська пропонує купити у неї житло за 790 тис. доларів.

Чому житло дісталося Зеленським за половину його вартості, з'ясувати не вдалося. І переможець президентських виборів, і його дружина від коментарів відмовилися. Не відповів на запити і колишній власник квартири Буряк.

Погодився відповісти на питання про занадто низьку вартість пентхауса тільки олігарх Ігор Коломойський, якого пов'язують із Зеленським. На його думку, Буряк продав квартиру Зеленській так дешево, оскільки його банк не мав ліквідності і йому необхідно було швидко отримати готівку.

Стало відомо, що Олександр Буряк разом зі своїм братом Сергієм були контролюючими акціонерами Брокбізнесбанку до середини 2013 року, поки не продали контрольний пакет акцій. Банк був визнаний неліквідним 28 лютого 2014 року, через 10 місяців після продажу квартири Зеленській.

Агентство відзначає, що неназвані колишні керівники Брокбізнесбанку знаходяться під слідством за підозрою в привласненні грошей банку, починаючи з 2012 року. З'ясувалося також, що за даними виборчої комісії, Буряк був спостерігачем від Зеленського в рідному місті шоумена, Кривому Розі, на президентських виборах.

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...