Друзі Кремля у небезпеці: Мер Будапешта пообіцяв звільнити Угорщину від авторитарного режиму ультранаціоналістів Орбана

Лідер в боротьбі за можливість стати об'єднаним кандидатом від опозиції на виборах наступного року, мер Будапешта Гергей Корачонь, почав свою передвиборну кампанію в п'ятницю, пообіцявши звільнити країну від прем’єр-міністра Віктора Орбана, повідомляють Патріоти України з посиланням на агентство АР.

Ліберальний мер Будапешта Гергей Корачонь є одним з п'яти претендентів очолити коаліцію основних опозиційних партій на виборах весною наступного року. У п’ятницю він звернувся до кількох сотень прихильників, які зібралися, незважаючи на дрібний дощ, в угорській столиці.

Корачонь сказав, що вибори наступної весни будуть "святом, а не знущанням над демократією".

"Починаючи від завтра, ми звільнимо Угорщину від правління Віктора Орбана", - сказав він.

Шість опозиційних партій країни вирішили відмовитися від ідеологічних розбіжностей і узгодити своїх кандидатів на виборах, щоб перемогти партію Віктора Орбана "Фідес", яка має більшість у дві третини в парламенті.

Незважаючи на те, що Орбан користується популярністю в своїй країні, критики звинувачують його в автократичних тенденціях і в захопленні контролю над ЗМІ.

Праймеріз угорської опозиції розпочинається в суботу і буде проходити в два тури. Попередні вибори є частиною виборчої стратегії опозиціонерів щодо висунення єдиних спільних кандидатів проти суперника від "Фідес" в кожному виборчому окрузі.

Цей метод привів до значних успіхів на місцевих виборах в 2019 році, коли опозиційна коаліція змістила керівництво Будапешта і більшості великих міст Угорщини.

Опозиційні політики говорять, що їхня стратегія єдності - єдиний спосіб перемогти Орбана після того, як його партія в 2011 році створила і в односторонньому порядку ухвалила новий закон про вибори.

Нещодавні опитування показують, що об’єднана опозиція та партія Орбана йдуть "нога в ногу", і оглядачі прогнозують непередбачувані результати виборів.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...