​Друзі не кидають у біді: Через загрозу російської навали Литва готова передати Україні всю можливу летальну зброю, поки решта ЄС переважно обмежується "глибокою стурбованістю"

Міністр оборони Литви підкреслив, що "потрібно всіма засобами підтримувати Україну".

У Міністерстві оборони Литва готові передати Україні летальну зброю через зосередження військових РФ поблизу українського кордону. Про це заявив міністр національної оборони Арвідас Анушаускас на спільній пресконференції з міністром оборони Німеччини Крістіном Ламбрехтом, повідомляють Патріоти України з посиланням на LRT.

"Потрібно всіма засобами підтримувати Україну, і Литва готова до цього, у тому числі й передати Україні летальну зброю", – заявив міністр національної оборони в неділю в Руклі.

Водночас у Міноборони не уточнили, яку саме летальну зброю Вільнюс може передати Києву. За словами міністра оборони, це питання "багатосторонньої угоди".

"Я не буду зараз відповідати прямо, це питання багатосторонньої угоди, тому що задіяно декілька держав, не лише донор і одержувач озброєнь, а й виробник та постачальник", – сказав Анушаускас.

Як повідомляли раніше, у Британії заявили, що своїх військових, скоріш за все, не бууть залучати для захисту України від агресії Росії, бо Україна не є членом НАТО, повідомив міністр оборони Британії Бен Воллес.

Нагадаємо, як повідомили джерела CNN, знайомі з розвідкою, Росія продовжує нарощувати війська біля кордону з Україною, незважаючи на те, що президент Джо Байден закликав президента Росії Володимира Путіна зменшити напруженість під час віртуальної зустрічі.


"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...