Друзі Путіна під прицілом: Суд Франції визнав Ле Пена винним у незаконному зберіганні зброї

В перший раз зброя була знайдена в будинку дружини Жан-Марі Ле Пена в Рюей-Мальмезон 26 січня 2015 року.

Жан-Марі Ле Пен. Фото: RFI.

90-річного французького політика Жан-Марі Ле Пена засудили до штрафу в 1500 євро за незаконне зберігання зброї. Як повідомляє Le Figaro, рішення було винесено судом паризького передмістя Нантера в четвер, 11 квітня, передають Патріоти України.

За даними AFP, в перший раз зброя була знайдена в будинку дружини Жан-Марі Ле Пена в Рюей-Мальмезон 26 січня 2015 року. Пожежні, приїхавши за викликом Ле Пенів, «випадково натрапили» в одній з кімнат на «маленький збройовий арсенал»: помпову рушницю, пістолет калібру 7,65, колекційний револьвер, два травматичні пістолети, кольт 38-го калібру.
При цьому, як з'ясувалося пізніше, у Ле Пена був дозвіл тільки на револьвер Кольта. Через кілька місяців поліцейські провели обшук в будинку Ле Пена в іншому паризькому передмісті, Сен-Клу, і виявили в сейфі, що стояв у підвалі, пістолет Люгера (парабелум). Як заявив на судовому слуханні прокурор, цю зброю теж не було зареєстровано, до того ж, «серійний номер пістолета був стертий», що «є, скоріше, звичаєм (представників) організованої злочинності».

Жан-Марі Ле Пен визнав на допиті, що є власником рушниці і колекційного револьвера ( «подарунка»). Крім того, він сказав, що Люгер з затертим серійним номером йому «подарував колишній співробітник спецслужб, який вже помер».

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...