Друзів більше, ніж ворогів: "Багато країн готові допомогти Україні зі вступом в НАТО", - Столтенберг

Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс підтримує Україну. За його словами, НАТО надасть Україні допомогу зі вступом до Альянсу. Про це йшлося на пресконференції за підсумками саміту НАТО, зазначають Патріоти України.

Столтенберг зазначив, що Альянс надасть Києву політичну й практичну підтримку. Рішення, прийняте на бухарестській зустрічі у 2008 році, залишається в силі.

За його словами, багато країн готові надати Україні двосторонню допомогу зі вступом до НАТО.

«У заяві за підсумками зустрічі у верхах ми закріпили, що двері НАТО відкриті для України. Рішення прийняте на бухарестській зустрічі у верхах у2008 році залишається в силі. Ми активізуємо нашу діяльність для того, щоб допомогти Україні. Ми надамо допомогу у проведенні реформ для просування по шляху інтеграції, — зазначив генсек НАТО.

Крім того, Столтенберг заявив, що позиція Росії з цього приводу не має значення, бо Україна сама заявила про свій шлях євроатлантичної інтеграції.

«Кожна країна має право вибору шляху. Сигнал такий: Україна й 30 країн НАТО приймають рішення, коли Україна стане членом НАТО. Росія не має тут права голосу», — заявив генсек Альянсу.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...